De 62-jarige Mike Watts uit Groot-BrittanniŽ heeft een privťweg aangelegd, waarvoor hij tol eist. De Brit heeft de privťweg aangelegd langs het gedeelte van de A431 dat de Britse plaatsten Bristol en Bath verbindt. De weg is sinds een aardverschuiving in februari gesloten.

Voor auto's en busjes vraagt hij omgerekend 2,50 euro, voor motoren 1,30 euro en voor vrachtwagens 3,80 euro. Weggebruikers kunnen ook een 12-rittenkaart kopen, voor de prijs van tien keer de enkele tol.
Aanvankelijk werd de Brit niet helemaal serieus genomen, maar inmiddels hebben er al meer dan 100.000 voertuigen gebruik gemaakt van de weg, meldt The Guardian.

Het aanleggen van de weg kostte Watts omgerekend 380.000 euro. Hij heeft berekend dat er tegen kerst zo'n 150.000 mensen van de weg gebruik moeten hebben gemaakt om winst te maken.

Klein stukje geschiedenis
Het is de bedoeling dat de weg begin volgend jaar weer opengaat. Dan wordt de weg van Watts weer afgebroken. "Het is slechts een klein stukje geschiedenis. Als de A431 weer opengaat, wordt de weg afgebroken om plaats te maken voor twee velden. Niemand die nog zal weten dat het hier ooit geweest is", aldus Mike.
Foto