Een Italiaans jochie van veertien vecht voor zijn leven in een ziekenhuis in Napels. Hij is het slachtoffer van een 'grap': in een autowasserij werd hij aangevallen door een man en twee jongens.

Daarop duwden drie pestkoppen de slang van een luchtcompressor in zijn kont en zetten het apparaat aan, met inwendige bloedingen en scheuren in zijn darm tot gevolg. De pestkoppen vonden het jochie te dik, weet TheLocal.it, en hij zou al veel langer gepest worden.

Het slachtoffer ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis. Er zijn drie daders opgepakt, waaronder een 24-jarige man. Hij zou degene geweest zijn die de slang in het slachtoffer stopte. De Italiaanse justitie wil de verdachten vervolgen voor poging tot moord.

"Het is een stomme grap en ze moeten gestraft worden, maar het was geen poging tot moord", zeiden familieleden van één van de daders. "Het zijn goeie jongens die lekker met elkaar dollen. Ze hadden niet door dat de compressor zoveel schade aan kon richten. Het was maar een spelletje voor ze."