@allone:
Quote:
welke taal spreek je met de bevolking, als je daar bent?
een leuke vraag verdient een leuk antwoord
als ik in UA mensen iets wil vragen of zo, dan begin ik met 'die 3 woorden Pools die ik in NL in de tuinbouw leerde' (zijn meer dan 3 woorden, maar gaat niet netjes en/of in hele zinnen
)
- vaak 'komt er dan meteen terug' dat ze geen Pools spreken, maar dan is wel duidelijk dat we in losse woorden kunnen communiceren, en meestal is dat genoeg.
- de jaren dat ik in UA rondzwierf, 2005 en 2006, gebeurde het een paar keer dat, als ik ergens terecht was gekomen waar anders nooit iemand 'uit het Westen' kwam, mensen die in WO2 Duits hadden geleerd, een praatje met mij wilden maken. steevast boden die mij dan iets te drinken aan. omdat ik wist dat de allermeesten van die mensen het niet breed hadden, was ik dankbaar voor het feit dat aldaar heerlijk sterke thee met een vers schijfje citroen, niet zo duur is....
(nam die kant op, vanuit Nederland, zelf altijd een grote doos met zakjes borrelnootjes mee als 'ruilmiddel voor kleine dingen')
- 'complicaties' op taalgebied had ik alleen weleens als mensen die recent een paar woorden Engels hadden geleerd mij wilden 'helpen'....
ben bang dat die jongeman die mij, toen ik een hotelkamer zocht, mij naar een toiletruimte bracht, nog lang is geplaagd, zoals iedereen moest lachen toen ik nee schudde, een papiertje pakte en een bedje tekende
@Mamsie:
een voorraad blik- en droogvoer kan weinig kwaad
mijn moeder hamsterde ook, en gooide voedsel hoogstens weg als het stonk of beschimmeld was....
toen rond 1970 de rijst op was die ze tijdens de Cuba-crisis had ingeslagen, merkten we weinig verschil met de rijst die daarna op tafel kwam, vandaar dat ik het niet eng of raar vond dat, toen ik al een rijbewijs had, wij nog steeds rijst aten die al bij de eerste olie-crisis was ingeslagen
heb 'moeders' laatst wel geleerd dat ze die nieuwerwetse zuurstofarm verpakte pakjes verse groenten niet half moet opeten, en de andere helft pas na een paar dagen....
als je die verpakkingen open maakt, moet je ze eigenlijk meteen opmaken, vanwege vitaminenverlies -leve de tuinbouwopleiding-, dus kan ze een salade beter dezelfde dag in 2 etappes opeten, dan maar wat minder brood en beleg die dag....
voedsel weggooien, dat doet ze gegarandeerd niet, die maaltijdsalade die ze wel lekker vindt maar niet op kan, daarin zitten genoeg verschillende ingredienten, als ze die over 2 maaltijden op 1 dag verdeelt, dan eet ze die dag echt niette eenzijdig
Laatste edit 25-10-2014 12:28