Een man in Wales die twee jaar lang beweerde dat hij verlamd was en regelmatig in een coma wegzakte, is betrapt terwijl hij met zijn vrouw door de supermarkt liep.

Sinds een valpartij bij het dichttrekken van een garagedeur leefde de 47-jarige Alan Knight van een uitkering. De man claimde een dwarslaesie te hebben opgelopen. Ook zou hij sinds het ongeluk epileptische aanvallen hebben, waardoor hij in comateuze toestand raakte.

Zijn vrouw werkte niet meer omdat ze voor haar zieke man moest zorgen. Maar in werkelijkheid haalde het echtpaar systematisch de spaarrekening van een demente buurman leeg. Over een periode van drie jaar stal het duo ruim 50.000 euro van de bejaarde man.

De fraude kwam twee jaar geleden al aan het licht en Knight was een aantal keer voor de rechter gedaagd, maar steeds claimde hij dat hij te ziek was om naar de rechtbank te komen. Hij beweerde dat hij vanaf zijn nek verlamd was. Tot hij op camerabeelden van een supermarkt werd betrapt, al lopend achter een winkelwagentje.

Na het zien van de camerabeelden legde de 47-jarige man een bekentenis af. Volgende maand moet Knight voor de rechtbank van Swansea verschijnen voor diefstal, fraude en valsheid in geschrifte.
Filmpje