Mitchell Whisenhunt heeft een manier gevonden om na zijn dood zijn echtgenote en dochtertje te verrassen en te troosten. De Amerikaanse vader liet een schat aan brieven achter die hij in het grootste geheim schreef en die op bepaalde tijdstippen mogen worden geopend, meldt ABC News.

Whisenhunt, die volgende week 27 zou geworden zijn, verloor zaterdag zijn strijd tegen het syndroom van Marfan, een aangeboren en zeldzame erfelijke afwijking van het bindweefsel. Zijn echtgenote Ashley (22) verliet de universiteit om voor haar man te zorgen tot aan zijn dood. Tot haar verbazing vond ze na zijn overlijden dertig brieven van Mitchell die hij in het geheim had geschreven voor haar en Brynleigh, hun dochtertje van achttien maanden oud.

Het meisje krijgt elk jaar, tot haar achttiende verjaardag een brief van haar vader. ‘Onze dochter gaat hier zo veel van leren’, verklaarde Ashley. ‘Ik sta echt perplex, mijn man heeft aan alle andere mensen gedacht in plaats van aan zichzelf.’ Zo richtte Mitchell ook een brief aan de gemeenschap van Longview in Texas, waar het gezin woont, om hen te bedanken voor hun steun tijdens zijn ziekte. In een andere brief vroeg hij aan zijn vrouw om een boek uit te geven met zijn gedichten.

‘Hij was mijn alles’, zegt Ashley over de man op wie ze als tiener verliefd werd. ‘We waren al samen nog voor we goed en wel beseften wat het leven allemaal inhield.’
Foto