In de Engelse plaats Leeds is een man tegen de Britse premier Cameron aangerend. Cameron liep van het gemeentehuis richting zijn auto toen er een man op hem afkwam.

Op beelden van het incident is te zien hoe de man in de richting van de premier rent. Op het moment dat hij bij Cameron is, grijpt een beveiliger hem. Premier Cameron wordt direct in veiligheid gebracht.

Het incident roept in Groot-Brittannië vragen op over de beveiliging van de premier. Parlementslid Mark Pritchard wil uitgezocht hebben hoe het kan dat iemand zo dicht bij de minister-president kan komen.

De man die op Cameron afrende is korte tijd gearresteerd geweest. Volgens de politie had hij geen kwade bedoelingen: "Er zijn geen dreigementen geuit. Zijn gegevens zijn gecontroleerd en daarna is hij vrijgelaten." Het zou gaan om een hardloper die onderweg was naar een sportschool in de buurt.

Volgens de BBC is de man Dean Balboa Farley, een fanatiek hardloper. Hij reageerde op zijn Facebookpagina laconiek op het incident. "Ik ben nu overal in het nieuws als de demonstrant die David Cameron heeft aangevallen. Tja, als je tegen iemand aanlopen tijdens het joggen een aanval vindt." Inmiddels is Facebookpagina van Farley niet meer te zien.
Filmpje