Een verpleegster in een ziekenhuis in Melbourne is via Skype op heterdaad betrapt toen ze geld stal van een stel dat net ouder was geworden.

De jonge vader was met zijn vader in Griekenland aan het skypen om hem op de hoogte te stellen van het goede nieuws. Daarop moest hij even de kamer verlaten om zijn zoontje in bad te doen. De verbinding met Skype bleef open.
Daarop zag zijn vader in Griekenland een verpleegster de ziekenhuiskamer binnenkomen. Ze begon de spullen van zijn zoon te doorzoeken. De Griek zag hoe de verpleegster geld pakte uit de portemonnee van zijn zoon.

De kersverse Griekse opa vertelde het voorval direct aan zijn zoon toen die terugkwam. "Zoon, je bent net bestolen."

Toen de verpleegster daarna opnieuw de kamer binnenkwam, wees hij de dief aan. "Hij zag de vrouw proberen een kast open te maken en rondkijken. Vervolgens liep ze naar de stoel waar een jas hing en pakte ze zijn portemonnee en opende die", vertelt jonge moeder Chrysa.
Een woordvoerder van het ziekenhuis zegt geschokt te zijn door de brutale diefstal. De verpleegster is op staande voet ontslagen. De verpleegster bood direct haar excuses aan en gaf de ouders het gestolen bedrag, 20 dollar, terug.

"Het is maar 20 dollar, maar dat hoort een verpleegster natuurlijk niet te doen", zegt Chrysa. "We wilden niet dat ze haar baan verloor, maar we moesten het wel tegen het ziekenhuis zeggen. We willen niet dat andere jonge ouders hetzelfde overkomt."