Peter Rietman is leraar op basisschool De Bongerd in Oldenzaal. Toen hij woensdag een briefje van een van zijn leerlingen ontving, raakte hij erg ontroerd. Het meisje meldde namelijk dat ze erg verdrietig was om de dood van de goudvis. Hij fotografeerde en plaatste het briefje op Facebook, dat meteen een hit werd. Zo meldt RTV Oost.
Rietman kwam de klas binnen toen hij het briefje met de volgende tekst op zijn tafel vond: "Beste meester Peter, ik schrijf het op een briefje want als ik het vertel moet ik huilen. De goudvis is dood en ik ben heel verdrietig." Hij kon in eerste instantie zijn glimlach niet verbergen, maar zag wel meteen dat de leerling erg verdrietig was. Hij vertelde haar dat hij het natuurlijk begreep dat zij zich zo voelde.
In de koffiekamer reageerden zijn collega's allemaal zo leuk dat hij besloot het briefje te delen op Facebook, met daarbij de tekst: 'I love my job!' Een andere leraar uit Oldenzaal zag dat en plaatste de foto op Twitter: ''Dat maakt het vak van 'meester' zo leuk'', zette hij erbij.
Foto