Drank maakt meer kapot dan je lief is. Een dronken Rus, die urenlang heeft vastgezeten op een ijsschots, kan daarover meepraten.
Cyril Aksyonov was samen met een vriend de kroeg ingedoken, gelegen langs de bevroren rivier de Ob. Tegen sluitingstijd kwam de Rus erachter dat zijn vriend, waarvan hij op de heenweg nog een lift had gekregen, al naar huis was, schrijft Daily Mail.
Om thuis te komen moest de 38-jarige man over een brug lopen: zo'n 15 kilometer door de kou. Daar had hij weinig trek in. Dus besloot de dronkaard de kortste weg te nemen: over de ijsschotsen van de rivier de Ob. Dat verliep niet helemaal volgens plan: de man kwam halverwege vast te zitten op een losgeschoten ijsschots die steeds verder de rivier afdreef.
Daarna volgde een hachelijk avontuur: zijn ijsschots botste voortdurend tegen andere ijsschotsen, waardoor hij in het ijskoude water dreigde te vallen. Omwonenden zagen de man voorbij drijven en schakelden hulp in. Reddingswerkers wisten hem uiteindelijk te redden met een helikopter. Hij raakte niet gewond, maar kreeg wel een boete.