Hij verloor zijn vrouw 15 jaar geleden aan kanker en mist haar sindsdien vreselijk. Om het gevoel toch een beetje weg te nemen slaapt hij regelmatig naast het graf van zijn vrouw. Om zijn pijn te verzachten heeft hij een zelfgeschreven gedicht laten drukken op een gigantische grafsteen van zijn vrouw.
Fethi Ertan uit Turkije mag dan wel 76 jaar zijn, maar de gentlemen in hem is nooit verdwenen. Hij hield van zijn vrouw Zeynep die het leven liet door kanker. Regelmatig kwam hij op bezoek, maar barstte dan in tranen uit. Hij kon het gewoon niet geloven dat zijn vrouw er niet meer was. Om langer en vaker bij haar te zijn heeft hij speciaal alvast een graf laten maken naast die van zijn vrouw.
Als het met de weersomstandigheden meezit dan slaapt Fethi daar. Fethi zegt dat hij een een buitengewone huwelijk had. ’Wij hebben in 36 jaar tijd dat we samen waren niet eens een keer ruzie gemaakt en Zeynep is mij altijd trouw gebleven. Ik mis haar vreselijk. Op de vraag: Ben je s’avonds niet bang dat er wat met je gebeurt als je in je graf ligt? Antwoord hij trots: Waarom zou ik? Ik vind er rust.
Foto