In IJsselstein is een huwelijksaanzoek zaterdagochtend helemaal fout gelopen. Een man wilde zijn vriendin vragen om met hem te trouwen en had daarvoor een hoogwerker ingehuurd. Maar die viel bovenop het dak van de buren. Tijdens de berging ging het opnieuw mis en viel de kraan voor de tweede keer op het huis. De politie heeft daarna groot alarm geslagen en zes woningen ontruimd.

De hoogwerker sloeg de eerste keer al een groot gat in het dak van een huis aan de Maria van Henegouwenstraat. De kamer onder het kapotte dak was net verlaten. De dochter van het gezin dat daar woont, was even voor de crash opgestaan. De onfortuinlijke vrijer kon zelf uit het bakje springen. De man raakte niet gewond.

Tijdens de berging met een tweede kraan, glipte de arm weg en viel opnieuw op het huis. Het dak is nu volledig verwoest. De kraanwagen is ook door een geparkeerde auto geboord. De politie heeft extra hulp ingeroepen.

Bouw- en woningtoezicht van de gemeente IJsselstein bekijkt of de constructie van de rijtjeshuizen nog veilig is. De verkeerspolitie maakt foto's van de situatie en doet metingen. Burgemeester Marianne Kallen-Morren is ter plaatse.

Na het incident kon de man zijn geliefde alsnog ten huwelijk vragen. Ze heeft ja gezegd. Volgens buren is het stel daarna direct vertrokken naar Parijs, de stad van de liefde.
Filmpje