De 25-jarige David belde 999, het Britse 112, zogenaamd in paniek, omdat zijn vriend ‘Max’ in zijn borst zou zijn geschoten en zou zijn gestopt met ademhalen. In werkelijkheid was David al uren Grand Theft Auto aan het spelen en gebeurde alles wat David aan de telefoon beschreef in de game.

Dit was niet het enige dat David als inspiratie uit de video game haalde. Hij schreeuwde namelijk ook dat hij zelf werd aangevallen. Twee ambulances werden erop afgestuurd, maar de ambulancebroeders kwamen er al snel achter dat de gebeurtenissen in de game hadden plaatsgevonden.

De gamer is veroordeeld tot 120 uur taakstraf en wordt 18 maanden lang in de gaten gehouden. Ook kost dit grapje hem 145 pond. De medewerker van de meldkamer vertelt dat het belletje haar beverig maakte, David beschreef dat ‘Max’ hevig bloedde en elke keer het bewustzijn verloor. Vooral toen David zelf begon te schreeuwen, was ze geschokt. “Het belletje kostte 12 minuten en er zijn twee ambulances op af gestuurd. Deze mankracht hadden we kunnen gebruiken voor een echt ongeval of een echte schietpartij”, zegt een ambulancebroeder.