De 19-jarige Janelle was op weg naar huis van een feestje toen ze werd aangehouden door een agent. Omdat ze met een blikje bier in de hand liep, moest het meisje meekomen naar het politiebureau.
Op het politiebureau begeleidde de agent haar naar de kelder, waar hij een fototoestel pakte en haar dwong om naakt te poseren. “Hij stond daar in zijn uniform met een wapen en hij zei dat als ik het iemand vertelde hij het gewoon zou ontkennen. Door de foto’s zou hij me niet meer vervolgen en hoefde ik geen taakstraf te doen,” vertelde Janelle.

Janelle vertelde het voorval aan een vriendin en haar familie. Samen met haar vader nam Janelle contact op met de politie. Agent Seastrand is inmiddels geen agent meer, maar Janelle is razend dat de man niet vervolgd wordt.

De verzekering van de stad New London in de Verenigde Staten heeft 70.000 dollar betaald aan Janelle in de naam van de agent. Volgens de officier van justitie zijn de acties ‘onacceptabel voor iemand in zijn positie’ en is het ‘afschuwelijk gedrag’, maar is dit niet crimineel gedrag.