De Chinese politie heeft 15 mensen gearresteerd die betrokken waren bij borstvoedingswebsites die jonge moeders koppelen aan mannen die moedermelk willen drinken.
In een aantal grote steden zijn 2 prostitutienetwerken ontdekt die mannen in contact brengen met hun ideale ‘melk mama’s’. Ongeveer 200 mannen uit het hele land zouden op verschillende websites hebben betaald voor borstvoeding.
Volgens een 23-jarige moeder betaalden de leden van een borstvoedingssite ongeveer 5000 euro per maand om toegang te krijgen tot een database van vrouwen die alleen moedermelk aanbieden. Als ze echter 1250 euro extra betaalden, konden ze ook toegang krijgen tot een lijst van vrouwen die daarnaast ook seks aanbieden. Het aanbieden van seks is volgens deze jonge moeder de enige manier om zich te verzekeren van vaste klanten.
De klanten drinken de melk rechtstreeks aan de borst of uit een borstkolf als ze dat liever willen. Sommige jonge moeders voeden hun kind nog maar 1 keer per dag of helemaal niet meer om te kunnen voorzien in de behoeften van hun klanten. Voedsters die volwassen klanten bedienen verdienen gemiddeld ruim 2000 euro, bijna het viervoudige van een maandsalaris.
Vorig jaar werd al gemeld dat moedermelk een luxe product aan het worden is voor de Chinese rijken en dat men er in sommige regio’s geneeskrachtige eigenschappen aan toeschrijft.