Op een middelbare school in Moskou werd de 17-jarige Sergei Casper door pestende klasgenoten in plastic folie gewikkeld en met zijn voeten in een toiletpot gezet. Daarna werd hij naar de klas gebracht waar andere leerlingen en de lerares hen opwachtten.
Omdat de jongen zijn armen en voeten niet kon bewegen viel hij om en sloeg hij met zijn keel tegen een tafel. Daarbij raakten zijn slokdarm en luchtpijp beschadigd en stikte hij op de vloer van het klaslokaal.
Op een filmpje van een beveiligingscamera dat op YouTube werd geplaatst, is te zien hoe klasgenoten toekijken en lachen.
Al snel beseften ze dat Sergei er slecht aan toe was en belden ze een ambulance. Die kwam echter te laat.
In de lokale media verklaarde een vriend van Sergei: ‘Het was een goeie jongen. Hij deed nooit iemand kwaad. Maar de anderen hadden het de hele tijd op hem gemunt.’
De vriend vertelde dat de pestkoppen de jongen opwachtten in de gang, hem vastgrepen en meetrokken naar de toiletten.
‘Ze vonden het hilarisch en besloten toen om hun trofee mee terug te nemen naar de klas waar de lerares aan haar bureau zat, maar helemaal niets deed om hem te helpen.’
Op de vraag van de ouders van de overleden jongen waarom de lerares niet ingreep, gaf de school aan dat ze zich niet bewust waren van een pestprobleem op school en dat de betrokken pesters inmiddels van school gestuurd werden.
De ouders eisen een onderzoek en citeren klasgenoten die beweren dat het pesten al maanden aanhield en dat de school nooit actie ondernam. De politie is nog met het onderzoek bezig.
Foto