5, 4, 3, 2, 1… En toen bleef het stil. In Manchester werd gisternacht de grote openbare vuurwerkshow vier minuten te laat afgestoken, omdat er een tram in de weg stond.

Zo'n 15.000 mensen hadden zich op Piccadilly Gardens verzameld voor de spectaculaire vuurwerkshow van Manchester. Met z’n allen telden ze af naar middernacht, maar toen het feestelijke moment aangebroken was, was er geen vuurpijl te bekennen.

"Let’s have the fireworks", roept de presentator van het evenement nog door de speaker. Maar het blijft stil. Op beelden van het evenement is te horen dat mensen in het publiek zich afvragen waar ze moeten kijken. Na een minuut wachten wordt er omgeroepen dat er een kleine kink in de kabel is: er staat een tram in de weg van het vuurwerk. Die moet eerst uit de veiligheidszone rijden voordat de show kan beginnen, meldt de presentator.

Er volgt een tweede mislukte countdown en wat boegeroep, maar om 00:04 uur krijgt het publiek eindelijk waar ze op wachten: een prachtige vuurwerkshow. Bekijk de beelden: Filmpje