Vier duikers zijn in de wateren aan de kust van het eiland Dominica in aanraking gekomen met de ontlasting van een potvis. Ze zaten er van top tot teen onder.

Het dier was aan het poepen voor de ogen van de duikers. “We dachten dat de potvis snel klaar zou zijn en weg zou zwemmen”, legt duiker Keri Wilk vrijdag uit aan de Huffington Post.

Het dier bleef echter voor een langere periode zijn behoefte doen. Daarna draaide de potvis zich om en wapperde met zijn staart, waardoor de ontlasting in de richting van de duikers kwam.

“Op een gegeven moment zaten wij van top tot teen onder de poep”, vertelt Wilk. De duikers hadden alleen een snorkel en duikbril op hun gezicht. “De ontlasting zat overal: in mijn ogen, mond en duikerspak.”

Wilk omschrijft het voorheen kristalheldere water als “chocolademelk.” Toen de duikers wegzwommen van de potvis, spoelde de ontlasting van de lichamen en was de geur vrijwel meteen weg. Toch werd er bij thuiskomst een lange douche genomen.

Er zijn foto’s gemaakt van het natuurfenomeen door het duikersteam. Volgens Wilk is nog nooit eerder in beeld gebracht dat een potvis zijn of haar ontlasting in het rond zwaait.
Foto