Een man uit Venezuela heeft een deel van zijn neus laten verwijderen omdat hij graag op de Red Skull wil lijken. De aartsvijand van stripheld Captain America heeft geen neus en dus moest die van Henry Damon er ook af.

Henry (37) heeft al een indrukwekkende metamorfose achter de rug. Zijn oogballen zijn van zwarte inkt voorzien, zijn gezicht is één grote rood-zwarte tattoo en hij heeft implantaten op zijn voorhoofd. Maar zelfs nu de neus van Damon deels is weggehaald, is hij nog niet tevreden.

De fanatieke stripliefhebber droomt al sinds zijn jeugd van deze look. Hij wil binnenkort ook implantaten laten aanbrengen bij zijn jukbeenderen, kin en wangen. “Daarna tatoeëren we zijn gezicht helemaal rood en dan is hij de Red Skull”, zegt Emilio Gonzalez, de specialist die de ingrepen uitvoert.

Damon noemt zichzelf nu trouwens al de Red Skull. Volgens Gonzalez weet de man precies waar hij mee bezig is. “Henry is lichamelijk en intellectueel gezond”, benadrukt hij tegenover Daily Mail. “Hij is een geweldige zoon, echtgenoot en vader met een extreme voorkeur voor lichaamsmodificatie.”
Foto