Na de aanslagen in Parijs en de indringer bij de NOS is voorzichtig zijn niet genoeg. Met zijn high fashion ‘anti-liquidatiepak’ speelt Yavus Yilmaz, baas van Panamera Group uit Eindhoven, daar slim op in. Hij vertelt aan deOndernemer.nl hoe hij in deze business terecht is gekomen.

In Colombia is de handel in de high fashion kogelvrije kleding booming business. “Miguel Caballero, het bedrijf dat de kleding in Colombia verkoopt, zag geen markt voor het product in Europa. Wij wel! Daarom besloten we een samenwerking aan te gaan”, zegt Yilmaz op deOndernemer.nl. Deze week trok het opmerkelijke bedrijf ook al de aandacht van de buitenlandse pers.

“Zelfs de kogels van een kalashnikov komen niet door de kleding met klasse 3 heen. Vorige week is er nog een schiettest gehouden en wat blijkt door onze beste klasse, klasse 5, komt geen enkele kogel! Er zijn 80 kogels op het kogelvrije ondershirt afgevuurd en na de test was het ondershirt nog in prima staat. Het materiaal is gewoon heel bijzonder. Een normaal kogelvrij vest geeft namelijk na ongeveer vijf kogels de strijd al op.”

“Je kan alles krijgen in het kogelwerende materiaal, zelfs trouwjurken. Deze zijn alleen nog niet aangevraagd en we zien hier ook nog geen markt in. Wat wel veel verkoopt zijn de trendy jassen en de ondershirts. Een ondershirt is verkrijgbaar vanaf 2400 euro en de jassen variëren van 3000 tot 4000 euro. Daarnaast is er ook een aantal kogelwerende maatpakken verkocht. Die gaan over de toonbank voor 7.000 euro tot 8.000 euro.”