Schrijfster E.L. James van de boeken Vijftig tinten grijs moet voor de rechter verschijnen, samen met het bedrijf dat het glijmiddel maakt dat zorgt voor orgasmes zoals de hoofdpersoon in het boek heeft. Volgens klaagster Tania Warchol werkt het spul helemaal niet.

Warchol zegt dat ze de lustgel een paar keer heeft gekocht, maar dat de adembenemende orgasmes uitbleven. “Het was eigenlijk een miskoop”, stelt de Amerikaanse vrouw. Vandaar dat ze niet alleen de fabrikant, maar ook James aanklaagt. Op de verpakking van het goedje staat een passage uit een van de boeken van de Britse auteur. Die zou ook nog eens garant staan voor de weldadige werking van Fifty Shades of Grey Come Alive Pleasure Gel for Her.

Maar er is nog iets met het glijmiddel, schrijft The Hollywood Reporter op basis van de aanklacht. Het spul is niet goed aangemeld bij de Federal Drug Administration, de Amerikaanse Gezondheidsinspectie. Zo is onduidelijk of het glijmiddel gebruikt kan worden in combinatie met een condoom. Warchol stelt dat de registratie bij de FDA niet klopt en de gel illegaal wordt verkocht. De vrouw eist dan ook dat iedereen die zich de afgelopen vier jaar aan Fifty Shades of Grey Come Alive Pleasure Gel for Her heeft gewaagd geld terugkrijgt. Daarnaast wil ze een schadevergoeding.