Een filmopname in een wasserette aan de Piusstraat in Tilburg heeft woensdagavond voor flink wat verwarring gezorgd. Buurtbewoners en de politie dachten dat er een gewapende overval werd gepleegd waarbij zelfs iemand gegijzeld zou zijn.

Pas na tien minuten werd duidelijk dat het geen overval was maar een filmopname. Een buurtbewoner had rond halfnegen alarm geslagen toen hij twee ‘overvallers’ met een koevoet en vuurwapen zag lopen. Ook hoorde hij veel geschreeuw.

Toen agenten bij de wasserette arriveerden, dachten ze dat er vier of vijf mensen gegijzeld waren. Buurtbewoners moesten naar binnen en de straat werd afgezet. Ook werd een onderhandelaar opgeroepen.

Pas na tien minuten kwam een van de betrokkenen naar buiten. Hij liet weten dat het om een filmopname ging. De filmmakers hadden toestemming van de eigenaar van Wassjop om in de zaak een gewapende overval na te spelen. Het vuurwapen dat door de buurtbewoner was gezien, bleek van schuimrubber te zijn.

Buurtbewoners, de politie en de gemeente waren niet op de hoogte van de opnamen. De filmmakers waren bezig met de opnamen van een film voor een festival.