De Amerikaan Zach Norris had het geluk dat hij wat van horloges wist. In een rommelwinkel vond hij een horloge waar 5,99 dollar voor werd gevraagd. Maar hij wist dat het veel meer waard moest zijn.

Norris zocht in de winkel eigenlijk naar een karretje om zijn golfclubs op te vervoeren. Maar die zoektocht had niet het gewenste resultaat.

Op weg naar de uitgang rommelde hij nog wat in een mand met oude horloges toen hij stuitte op een exemplaar met het opschrift 'LeCoultre Deep Sea Alarm'. Als beginnend horloge-hobbyist wist hij direct al dat het klokje veel meer waard moest zijn dan de vraagprijs van 5,99 dollar. Al wist hij nog niet hoeveel precies.

Toen hij thuis ging uitzoeken wat de werkelijke waarde was, bleek dat toch nog een verrassing. Hij had niet zomaar een horloge van het redelijk exclusieve merk Jaeger-LeCoultre gekocht, het ging ook nog eens om een exemplaar waar er in 1959 maar 1000 van zijn gemaakt.

Het zeldzame uurwerk blijkt nu, ook tot verbazing van Norris zelf dus, zo'n 35.000 dollar waard te zijn. Een goed voorbeeld van een beetje kennis die veel waard kan zijn.
Foto