Snookerspeler Rory McLeod uit Engeland heeft onder druk afstand moeten nemen van terreurorganisatie Islamitische Staat. Hij verscheen op de Welsh Open met een ISIS-embleem op zijn borst wat tot een golf van kritiek leidde.

De 43-jarige sporter is moslim en heeft een lange baard. Hij speelt al jaren met de top mee. De letters ISIS staan voor ISIS Business Solutions: een bedrijf dat al 14 jaar de sponsor is van O'Sulliva en niets met de terreurorganisatie te maken heeft.

Toch hebben de letters op zijn shirt voor opschudding gezorgd, zo bleek na een wedstrijd die live op tv werd uitgezonden. 'Niet de beste naam die je op je jas kan hebben staan,' twitterde een snookerfan. Een andere Twitteraar schreef: 'Wat een ongelukkig toeval.'

Door alle ophef, voelde Mcleod zich genoodzaakt op zijn embleem te verklaren. Hij zei tegen de Britse pers: "Ik ben geen aanhanger van terreurorganisatie ISIS. Het embleem is mijn sponsor. Het gaat hier om ISIS Business Solutions, een Brits bedrijf dat mij al 14 jaar sponsort."

Overigens verloor McLeod ook nog de wedstrijd.