Toen de 17-jarige Brania Jackson haar zoontje Jordy op de wereld zette, huilde hij niet. De pasgeboren baby deed ook zijn oogjes niet open. Artsen stelden even later vast dat Jordy geen ogen heeft. Jackson besloot daarom een braille-tatoeage te nemen. Ook de rest van de familie laat zo’n ‘tastbare’ tatoeage zetten: ,,Hij zal ons herkennen door te voelen”, zegt de oma van het jongetje.

‘I love Jordy’ is de in braille geschreven tekst van de tatoeage.

Dat Jordy geen ogen heeft, was een shock voor de familie en de dokters van het St. Francis Medical Center in het Amerikaanse Peoria. Jordy heeft een hoogst uitzonderlijke afwijking die anoftalmie heet en waarbij de ogen tijdens de zwangerschap onvoldoende ontwikkeld zijn.

Maar in het geval van het jongetje was het nog erger omdat hij helemaal geen ogen had. Hij lijdt dan ook aan een extreme vorm van de aandoening. ,,Ik wist niet wat ik moest doen, zeggen of voelen”, zegt tienermoeder Jackson tegen Journal Star. Zij voedt Jordy op samen met de 18-jarige vader van het kind. Het koppel is twee jaar samen.

Het jongetje moet veel behandelingen ondergaan. Brania en vader Kyle krijgen daarbij de nodige steun van hun familie. Ze noemen de komst van Jordy ,,een zegen”. De tekst van de braille-tattoo leest ‘I love Jordy’.

De ouders hebben zich voorgenomen om braille te leren lezen en schrijven. Ze gaan alles doen om Jordy te helpen. Op termijn zal het jongetje kunstogen krijgen. Brania kijkt er naar uit om haar zoontje ooit met echte irissen en pupillen te zien net zoals andere kinderen, al zal Jordy nooit echt haar blik kunnen beantwoorden.

De familieleden vinden troost in de gedachte dat Jordy nooit gruwelijke beelden van oorlog en honger te zien zal krijgen. ,,Wij zijn erg dankbaar dat hij er is en houden zielsveel van hem”, besloot zijn andere oma Gena Chatmon.