Stel je voor: je bent geboren in Japan, je spreekt de taal vloeiend en je bent ook nog eens bloedmooi en getalenteerd. Dat je vervolgens mee gaat doen aan de Japanse missverkiezing is dan ook een logische stap, toch?

De Japanse Ariana Miyamoto won de missverkiezing en mag haar land vertegenwoordigen op de volgende Miss Universe verkiezing. Er is echter ophef rondom de 20-jarige schone, volgens sommigen zou ze namelijk niet Japans genoeg zijn.

Ariana is namelijk de eerste Miss Japan met een gemixte achtergrond. Hoewel ze geboren en getogen is in Nagasaki, hebben Japanners een probleem met het feit dat Ariana een halfbloedje is: haar vader is zwart en haar moeder is Japans. Ze vinden dat Ariana niet puur genoeg is en zijn het er niet mee eens dat zij de Japanners vertegenwoordigt bij de Miss Universe.

Maar de Japanners zijn niet de enigen die er zo over denken. Donald Trump – de baas van de Miss Universe verkiezing – heeft namelijk Ariana Miyaoto gediskwalificeerd van de Miss Universe verkiezing.

“The goal of Miss Universe is to choose a world beauty that represents her country to the fullest extent. Having a half and half candidate from any participating country is not in keeping with the Miss Universe ideals. This is not about racism, rather, it is about celebrating the purity of diversity in our universe”, aldus Trump.

Geen racisme, huh?
Foto