Het paarseizoen voor panda’s is begonnen en dat betekent dat het drukke tijden zijn voor de medewerkers van de fokcentra in China. Zo houden ze bijvoorbeeld precies bij hoe lang de panda’s paren. Voorlopig heeft Panda Lu Lu het jaarrecord in handen.

Lu Lu woont in het pandacentrum in Ya’an. Samen met zijn maatje Yi Bao werd hij op de vrouwtjespanda’s losgelaten. Yi Boa zag wel iets in Jin Xin. Het kwam inderdaad tot seks, maar na een minuut en twintig seconden was Yi Bao er al klaar mee.

Dan Lu Lu. Hij viel als een blok voor Zhen Zhen. Het paar hield een sekssessie van maar liefst zeven minuten en 45 seconden. Voor panda’s is dat uitzonderlijk lang. Meestal duurt een pandawip tussen de dertig seconden en hooguit vijf minuten.

Volgens de Shanghaiist is het helemaal niet zo vreemd dat de medewerkers van de fokcentra de seks van de beesten nauwgezet in de gaten houden. Het is lastig om panda’s aan het seksen te krijgen. Door goed te bestuderen wat er gebeurt als ze het wel willen doen, kunnen de centra de voortplanting van panda’s mogelijk positief beďnvloeden.