Wie herkent deze avontuurlijke skydivers? Dat wil een inwoner van het dorpje Gringelstad in Zuid-Zweden weten.

De jongelui sprongen vermoedelijk enkele jaren geleden uit een vliegtuigje boven het Zuid-Zweedse dorpje voor een spectaculaire parachutesprong, maar lieten tijdens de vrije val hun GoPro-videocamera vallen. Waarschijnlijk dachten ze: die zien we nooit meer terug. Maar zeg nooit nooit, want een Zweedse vader heeft het toestel nu gevonden. In een weiland.

Zijn zoon probeert nu in contact te komen met het viertal. "De geheugenkaart is intact - dit is de laatste film", schrijft hij op YouTube. "Bent u de skydiver in kwestie? Laat het me dat dan weten, zodat we de camera en de geheugenkaart terug kunnen geven."

Sommige personen komen in de video goed in beeld, een enkeling trekt in het vliegtuig zelfs nog even een gekke bek.

Daarna volgt de sprong en zien we dat het gaat om vier ervaren skydivers. Zo proberen ze in de lucht zo dicht mogelijk bij elkaar te komen, wat ze best aardig lukt.

Totdat het misgaat en de camera uit de hand glipt. Wat volgt is een anderhalve minuut durend schouwspel van een rondtollende camera en de uiteindelijke plof op de grond. Bekijk hier het filmpje.

Een jaar geleden circuleerde overigens een soortgelijke video op internet. De camera die een skydiver toen liet vallen belandde destijds tussen de varkens: Filmpje