"Waarom wil niemand mij hebben?", vroeg dit hondje vorige week nog op Facebook. Chester zat al vijf jaar in een asiel toen het asiel in North Fork in de staat New York nog één poging deed om hem aan een baasje te helpen. Met wereldwijde reacties tot gevolg.

"Iedereen in het asiel vertelt met wat een lieve hond ik ben. Waarom heeft niemand me dan geadopteerd? Ik beloof dat ik me gedraag en van mijn nieuwe familie ga houden. Alsjeblieft, misschien ben jij mijn nieuwe familie... ik wacht op je", staat op het bordje om de nek van Chester.

Het asiel plaatste de foto van Chester woensdag op Facebook en al snel werd hij meer dan 20.000 keer geshared. Honderden mensen uit de VS, maar zelfs uit Australië en Engeland, belden en mailden het asiel. Zaterdag mocht Chester al mee met zijn nieuwe baasjes Dana en Adi en hun zoons Aidan en Brandon.

"We zagen hem en voelden gelijk een klik", zegt Adi tegen de nieuwssite Southold Local. "Het was voorbestemd."

De reden dat Chester vijf jaar lang in een asiel zat, is waarschijnlijk dat hij een pitbull is. "Zo veel geweldige pitbulls worden niet opgehaald uit het asiel", zegt het asiel in North Fork tegen de Huffington Post. Het overweldigende aantal reacties op sociale media geeft het asiel hoop dat ook de andere dieren die er al lang zitten, ook een baasje vinden.
Foto