Actrice Anna Raadsveld heeft geen moeite met naaktscènes, maar ze vindt het wel opvallend dat juist vrouwen altijd uit de kleren moeten. In het AD pleit ze voor meer gelijkheid.

Anna speelt de rol van omroepster Ietje van Dijk in de MAX-dramaserie Goedenavond dames en heren. “Zij komt wel terecht in een mannenwereld”, zegt de actrice. “Men vindt haar in eerste instantie te mondig. Maar zij weet zich toch te handhaven, maar wel met vallen en opstaan.” Volgens Anna gaat de serie dan ook in zekere zin over emancipatie.

Raadsveld (24) was eerder onder meer te zien in Lellebelle, een vrouwvriendelijke erotische speelfilm. Ze kroop voor de telefilm in de huid van een violiste met een gevoelige oorlel. Er kwamen een paar naaktscènes bij kijken, maar dat was geen probleem. “In het echt is iedereen toch minstens een keer per dag naakt? Waarom zou je dat in films niet mogen tonen?”

Het is Anna wel opgevallen dat het ‘vooral de actrices zijn die altijd bloot moeten’. “Bij acteurs gebeurt dat toch zelden. Wat mij betreft komt daar snel verandering in.”