Musici organiseren op 25 april een ‘Sleepoverconcert’. Wie zich door musici live in slaap wil laten dommelen, kan daarvoor terecht in de Scheveningse Lourdeskerk.

Op sokken sluipende musici spelen de bezoekers in slaap met slaapopwekkende nachtstukken, waaronder Vivaldi’s vioolconcert La notte en Borodins Notturno. Na middernacht wordt de verwarming extra hoog gezet.

De muziek stopt pas als iedereen in dromenland is. De volgende ochtend wekken de musici de slapers met ,,frisse opwekkende muziek”. Het slaapconcert is een onderdeel van het Kamermuziekfestival Den Haag, dat eind deze maand voor de twaalfde keer plaatsvindt. Vijf dagen lang vinden op allerlei verschillende locaties concerten plaats, van huiskamers in Scheveningen tot de Nieuwe Kerk in Den Haag.

Het thema is water, waardoor bezoekers tijdens het nachtconcert ook geďmproviseerde watergeluiden kunnen horen. ,,Het geluid van water heeft een kalmerende werking”, liet een woordvoerder weten. Er is plek voor zestig slapers, die zelf hun matras en slaapzak mee moeten nemen.