Een groep vrouwen in Rotterdam-Noord is het zat dat hondeneigenaren de poep van hun viervoeter niet opruimen. De dames spoten daarom dit weekend zeventig hondenrollen roze. Niet iedereen kon deze ludieke actie waarderen.

Het Bergwegplantsoen was eerst een losloopgebied voor honden, maar inmiddels is het een speelweide. Volgens de wet mogen honden daar niet komen.

En van de initiatiefnemers van de actie, Karin Padmos, laat weten dat ze niet willen dat er geen honden meer komen. Hun doel is dat de baasjes het plantsoen netjes achterlaten. Dit is ook niet onmogelijk want hondenpoepzakjes zijn gratis te pakken en er zijn genoeg prullenbakken.

Sommige buurtbewoners zijn allesbehalve blij met de actie. Zo dacht een hondenbezitster dat ze niet meer welkom was om haar hond uit te laten in het plantsoen.

Een andere vrouw was boos, omdat ze dacht dat ze de roze verf niet meer van haar hond af kon krijgen. ,,We hebben haar uitgelegd dat we speciale, ecologische waterverf hebben gebruikt die uitwasbaar is. De verf verdwijnt ook na een paar dagen. Zeker als er een regenbuitje komt is het zo weg, vertelt Padmos aan De Metro.