Een 68-jarige man uit het Franse Nice moet voor de rechter verschijnen, omdat hij onder valse voorwendselen seks had met een groot aantal vrouwen. Hij deed zich online voor als model om de vrouwen tot een afspraakje te bewegen.
Volgens 20 Minutes stal de man een foto van een echt model van internet, maakte daarmee diverse profielen aan en sprak sinds 2009 regelmatig af met diverse vrouwen.

Hij hield hen voor dat hij een scene uit Fifty Shades of Grey wilde naspelen en blinddoekte daarbij de vrouwen of had seks in het donker. Tot een van zijn slachtoffers eind vorig jaar een keer het licht aandeed en in plaats van een jonge god een oudere man voor zich zag staan.

De politie ontdekte, nadat de vrouw aangifte deed, dat de man tussen 2009 en 2014 met 342 vrouwen af had gesproken en dat hij 200 intieme foto’s van vrouwen op zijn computer had staan. De man verdedigt zich met de opmerking dat ‘sommige vrouwen nu eenmaal van verrassingen houden’. Hij wordt verdacht van verkrachting.

Het is overigens niet de eerste keer dat Fifty Shades of Grey als excuus wordt gebruikt door een verkrachter. In februari stond een 19-jarige Amerikaanse student voor de rechter nadat hij een vrouw had toegetakeld in een poging een scene uit de film na te spelen.