We hangen ons lichaam steed meer vol met senoren om te kijken of we genoeg sporten, maar gezond eten is natuurlijk net zo belangrijk. Een 'slim' bord gaat je voortaan vertellen of je te veel en te vet eet.

De SmartPlate meet hoeveel calorien je binnenkrijgt en geeft dat door aan een app. De app analyseert wat er op je bord ligt en kan bovendien waarschuwen als je te snel eet. Aan de hand van je eetgedrag krijg je tips.

Om dat allemaal voor elkaar te krijgen gebruikt SmartPlate drie camera's in het bord en speciale algoritmes die je eten kunnen herkennen. Verder zit er een weegschaal verstopt in het bord, zodat ook de hoeveelheid eten goed ingeschat kan worden.

Ingewikkelde gerechten, zoals salades en pasta's worden eerst opgedeeld in ingredinten, zodat het bord kan 'zien' hoeveel procent van elk ingredint er op je bord ligt. De camera's kunnen ook herkennen of je gegrilde en gebakken kip eet en of je brood of pasta wel of niet volkoren is.

De makers hopen het slimme bord snel te kunnen maken, maar dan moet nog wel even de Kickstarter-campagne een succes worden. Op dit moment is er bijna 5500 dollar opgehaald van de benodigde 100.000 dollar. Maar de campagne staat nog 47 dagen open. Vroege bestellers kunnen het bord krijgen voor 99 dollar.
Foto