Op Facebook heeft een moeder een foto geplaatst van een pijnlijke fout van de Action. In het kinderboek ‘Met de bus naar zee’ staat een kort verhaaltje over een beer en een mug, met als titel ‘een pik in de bil’.

Het verhaal gaat over een beer die geprikt wordt door een mug. De beer krijgt echter geen ‘prik in de bil’ maar een ‘pik in de bil’. Er mist dus een nogal cruciale letter.

In de rest van het verhaal blijft de mug ook ‘pikken’ in plaats van ‘prikken’. De moeder die het boekje kocht, zag er de lol wel van in. ”Oeps Action, hoe leg ik dit mijn 6-jarige dochter uit?”, schrijft de vrouw op de Facebookpagina van de winkel.

De winkelketen reageert luchtig onder het bericht van de moeder. ”Een foutje inderdaad Michelle, alleen vrouwelijke muggen prikken’.

Volgens de Action gaat het in het kinderboek echter niet om een drukfout. De schrijver zou bewust hebben gekozen voor het woord. ”Er is door de schrijver bewust gekozen voor ‘pik’, omdat het een deel is uit de ‘Jippie’-serie, die is bestemd voor beginnende lezers. ”Het taalgebruik is eenvoudig, met korte woorden en weinig letters”, zegt een woordvoerder tegen het AD.