Een fraai staaltje overlevingskunst: in Nieuw-Zeeland heeft een vrouw zichzelf gered door haar eigen moedermelk te drinken en zich te bedekken met modder. Ze verdwaalde tijdens een hardloopwedstrijd en was 24 uur spoorloos.

De 29-jarige Susan O'Brien nam tijdens een hardloopwedstrijd door het Rimutaka Forest Park, ten oosten van de Nieuw-Zeelandse hoofdstad Wellington, de verkeerde afslag. Toen ze besefte dat ze was verdwaald, besmeurde zij haar lichaam met modder tegen de kou. Om niet uit te drogen, gaf ze zichzelf borstvoeding.

"Ik heb even gedacht dat ik dood zou gaan", vertelt O'Brien aan The Dominion Post. "Maar ik ben blijven bidden. Ik heb god de hele weg bij mij gevoeld. Ook de gedachte aan mijn familie en kinderen hield mij op de been." Ondertussen was er een grootscheepse zoektocht naar de Nieuw-Zeelandse gestart, maar ze bleef spoorloos.

Na een koude nacht werd O'Brien vandaag gespot door een reddingshelikopter, die haar oppikte. Na de emotionele hereniging met haar familie had ze maar één prioriteit: borstvoeding geven aan haar acht maanden oude, en wat hongerige, dochter.
Filmpje