De slanke Nichola Daintree is 20 jaar oud en knalt elke dag zon 8.000 calorien naar binnen. Dit is vier keer de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor een vrouw. De Britse chick muncht heel de dag door chips, chocolade en andere snacks naast haar maaltijden en komt ondertussen geen ons aan. Ze duwt juist al die calorietjes onder haar neus om te zorgen dat ze in ieder geval op haar gewicht van 47 kg blijft zitten, en blijft leven.
Wat een leven zou je zeggen. Maar voor Nichola is het geen keuze. Ze lijdt namelijk aan cystic fibrosis, een taaislijmziekte. Cystic fibrosis staat bekend als de meest voorkomende erfelijke ziekte die niet te genezen is en vroegtijdig overlijden tot gevolg heeft. Mensen met CF hebben meestal een niet goed functionerende alvleesklier, waardoor vetten uit voeding onvoldoende worden afgebroken en opgenomen door het lichaam. Nichola moet dus zoveel eten om niet te verzwakken en berhaupt te blijven leven.

Een dagje eten met Nichola
Haar dagen zijn helemaal gefocust op eten. Ze begint de dag met een full English breakfast. Je kent het wel, bacon, worstjes, eieren, tomaten, het hele gedoe. Tijdens de lunch eet ze broodjes, chocolade en chips en als avondeten iets met veel protene, zoals een aantal stukken kip met nog meer chocolade en chips. Als extra avondmaaltijd eet ze vaak nog een broodje met bacon of een flinke bak met cornflakes. De hele dag door snackt ze met koekjes, cake en fruit.

Dit intense dieet kost ook nog eens een hoop geld: ze zegt dat het haar zon 300 pond per week kost. Het meeste van mijn uitkering gaat naar eten. Ik ben constant aan het eten en ik ben er helemaal klaar mee. Gelukkig helpt de voedselbank enorm, die twee keer per maand een voedselpakket aan haar geeft.