Door een foutje van de provincie zou de traumahelikopter die vliegt vanaf het VU-ziekenhuis al ruim een half jaar 'illegaal' opstijgen en landen.
Dat schrijft De Telegraaf vrijdag. De provincie zou vergeten zijn de vergunning tijdig te verlegen. 'Als er nu iets mis zou gaan, zijn de rapen gaar voor de provincie', waarschuwt Statenlid Marnix Bruggeman (SP). De provincie had voor 1 november 2014 het aflopende Luchthavenbesluit, verleend in 2009, moeten verlengen, maar heeft dat tot op heden niet gedaan. 'Zodoende stel ik vast dat de traumahelikopter sindsdien in feite illegaal vanaf het VU-ziekenhuis vliegt', vervolgt Bruggeman, die schriftelijke vragen heeft gesteld aan Gedeputeerde Staten.

De provincie is niet van mening dat heli-verkeer vanaf het VU-ziekenhuis nu illegaal verloopt. Een woordvoerder stelt dat er wel een ontheffing is afgegeven door de Inspectie Leefomgeving en Transport. Wel erkent de provincie dat er 'op detailniveau' nog afspraken gemaakt moeten worden over het Luchthavenbesluit.