Bezoekers van New York en met name van Manhattan moeten deze zomer extra alert zijn op oplichters. Creatief maar daarom nog niet minder crimineel, weten zij steeds meer bezoekers geld afhandig te maken door kaartjes te verkopen voor bussen, veerboten en attracties die gratis toegankelijk zijn.

Zo werd een toerist 50 dollar armer omdat een oplichter hem ervan had overtuigd dat dit de toegangsprijs was van The Battery, een openbaar stadspark op het zuidelijkste stuk van Manhattan. Volgens de New York Post worden de laatste tijd vooral veel na´eve toeristen opgelicht die aan boord willen van de veerboot die Manhattan met Staten Island verbindt. Die veerdienst, die al bijna twee eeuwen bestaat, vaart al achttien jaar dagelijks gratis op en neer.

Toch betalen veel toeristen nietsvermoedend voor tickets van in nep-uniform rondlopende flessentrekkers. Gemiddeld gaat het dan om zo'n 25 dollar, maar beroepszwendelaar Gregory Reddick vestigde deze week een voorlopig record. Hij troggelde een echtpaar 400 dollar af. En dat alleen nog voor een enkele reis. Aan het retourticket kwam hij niet toe, omdat hij toen al was gearresteerd.