Luchtvaartpersoneel zou Tahara Ahmad een blikje cola geweigerd hebben vanwege veiligheidsoverwegingen. Een sociale media boycot van United Airlines is het gevolg.

Er is een hoop commotie ontstaan op sociale media, naar aanleiding van een voorval op een vlucht van United Airlines.
Moslima Tahera Ahmad postte een bericht op Facebook dat ze tijdens een United Airlines vlucht gediscrimineerd werd. Toen ze een blikje fris wilde bestellen werd haar, door een cabine lid, gezegd dat ze haar geen onaangebroken blikje drinken mochten overhandigen. Toen haar medepassagier naast haar wel een blikje bier kreeg werd gezegd:
“We zijn niet gemachtigd om onaangebroken blikjes aan mensen aan te bieden omdat ze het kunnen gebruiken als wapen in het vliegtuig.”

Ahmad kon, op het moment van het incident, niet rekenen op bijval of steun van haar medepassagiers. Ze zeiden dat ik als Moslim m'n bek moest houden, aldus Ahmad.

Ondertussen heeft Ahmad veel bijval gekregen op sociale media. Met de hashtag unitedfortahera hebben inmiddels duizenden mensen hun steunbetuiging geuit aan de Moslima. Ook krijgt United Airlines zelf er flink van langs en noemen mensen op Twitter en Facebook de vliegtuigmaatschappij 'Islamofobisch' en dreigen United Airlines te gaan boycotten.