De 92-jarige Harriette Thompson heeft zondag de marathon van San Diego uitgelopen. Daarmee is ze de oudste vrouw die ooit een marathon liep. De vrouw die ook kanker overleefde liep de ruim 42 kilometer in 7 uur en 24 minuten.

Thompson is wel wat gewend. Het was al de zestiende keer dat ze de marathon in San Diego uitliep. Vorig jaar was ze nog wat te jong voor het record. Gisteren was ze 92 jaar en 65 dagen. Het record stond op 92 jaar en 19 dagen. Het werd in 2010 gevestigd door een vrouw die de marathon van Honolulu uitliep.

Thompson begon met hardlopen toen ze 70 was. Daarna is ze nooit meer gestopt. "Ik zet eerst het ene been vooruit en daarna het andere. Ik houd gewoon van hardlopen."

Thomspon zegt wel dat het lopen elk jaar zwaarder wordt. Dit jaar kon ze niet goed trainen omdat haar man in januari na een slepende ziekte overleed en omdat ze zelf een infectie aan haar been had.

Met haar deelname haalde ze bovendien geld op voor onderzoek naar kanker. Of ze volgend jaar weer meedoet, dat heeft ze nog niet besloten.
Foto