Door een fout op een website van Ryanair kunnen reizigers een extra gratis retourtje krijgen. Het blijkt om een virale marketingstunt van de prijsvechter te zijn. Klanten die een gratis ticket boekten op de speciale website ontdekten al gauw dat voor de 'speciale code' gewoon de cijferreeks 123456 kan worden ingevuld.
Met name in Ierland heeft dat een ongekende stroom aan e-mailtjes op gang gebracht van mensen die familie, vrienden, kennissen en collega's van dit buitenkansje op de hoogte brachten en elkaar aanspoorden snel te boeken.
Een woordvoerder van Ryanair bevestigde vanmorgen in de Irish Independent dat de maatschappij 'zich bewust was van de uitglijder op de website', maar dat Ryanair niet van plan was om de stormloop op de gratis kaartjes te stoppen.
Iedereen kan een boeking doen via die pagina, dat weten we nu en we vinden het okee", zo zei hij.
Wie een gratis kaartje wil bemachtigen moet voor donderdag middernacht boeken. Creditcardkosten en het inchecken van ruimbagage moeten normaal worden afgerekend. De gratis reizen moeten veertien dagen voor vertrek worden geboekt en voor 8 februari zijn afgelegd.