Tv-evangelist Pat Robertson is rechts, heel erg rechts. En zijn godsbeeld is extreem, heel erg extreem. Zo vindt hij dat ouders niet al te verdrietig moeten zijn als hun baby sterft.

Want God heeft daar een bedoeling mee: hij heeft ons behoed voor een potentiële massamoordenaar. Dat blijkt uit het antwoord dat de 85-jarige oprichter van de Christian Broadcasting Network gaf aan een vrouw die hem vroeg hoe zij haar collega moest troosten. Die collega had net haar 3-jarige kind verloren, schrijft The Huffington Post.

Volgens Robertson past de dood van het kind in Gods grote plan om ons te behoeden voor een toekomstige kwade dictator. "God kent het eind van het begin en hij ziet een kleine baby en die baby zou op kunnen groeien tot een nieuwe Adolf Hitler, hij zou een nieuwe Jozef Stalin kunnen worden, hij zou op kunnen groeien tot een seriemoordenaar, of hij zou kunnen sterven aan een vreselijke ziekte."

"God ziet dat allemaal, en beëindigt dat leven al op jonge leeftijd. Maar het kind zal voor altijd bij God in de hemel zijn, dus zo erg is dat niet. Hoe kan een God dat doen? Hoe kan een goede God dat laten gebeuren? Nou, de goede God haalt de baby nu naar de hemel, en dat is zo slecht nog niet."
Filmpje