Medewerkers van een kringloopwinkel in Leeds hebben de man gevonden die de trouwjurk van zijn overleden vrouw doneerde. Aan de prachtige jurk zat een handgeschreven briefje gespeld.

De man bracht een zak kleding naar de winkel, die gelieerd is aan een hospice. Pas toen medewerkers door de kledingstukken gingen, ontdekten ze de trouwjurk uit de jaren 50, met het briefje.

"Ik wens de vrouw die deze jurk koopt een geweldig leven toe met haar geliefde. Voor mij waren het 56 gelukkige jaren. Ik was een bofkont om met een vrouw zoals de mijne te trouwen", stond op het briefje.

Het hospice plaatste het verhaal van de jurk op Facebook. Er was direct veel interesse in de jurk. Zoveel zelfs, dat de jurk op eBay werd gezet om een groter publiek te trekken.

Het hospice probeerde de man op te sporen om hem persoonlijk te bedanken. "Deze trouwjurk afstaan en zoiets speciaals doneren is de ultieme vorm van liefdadigheid", vindt de organisatie.

De zoektocht is geslaagd: donderdag is de 85-jarige man gevonden. "Hij vindt het fantastisch dat we iedereen de kans geven om de jurk te kopen. Hij is overweldigd door alle internationale aandacht die de jurk heeft gekregen. Hij wil anoniem blijven, maar volgt het nieuws via de media en vindt dit geweldig. Hij wil iedereen bedanken voor de support."
Het briefje