Ozzie verovert de wereld nadat de kater uit Sydney ondervoed werd aangetroffen in een tuin in County Armagh in Noord-Ierland. Hoe hij daar terechtgekomen is, blijft voorlopig nog een raadsel. Zeker is dat het beestje alvast aan het uitgroeien is tot een sensatie op Facebook.

Pas toen een vrijwilliger van een kattenorganisatie het beestje meenam naar een veearts, kwam aan het licht dat het diertje uit Australi kwam. Dat bleek na het scannen van zijn microchip. De kater die de naam Ozzie kreeg, werd niet alleen 17.000 kilometer van huis aangetroffen, volgens de chip werd hij geboren in 1989.

Toen de chip in 2000 aangebracht werd in Australi droeg hij de naam Tigger. In 2004 kwam hij ook al eens terecht in een dierenziekenhuis in Londen. Toen konden de eigenaars van het diertje niet gevonden worden. Waarschijnlijk werd Ozzie door zijn eigenaren vanuit Sydney meegenomen naar Londen en stak de kater daarna de Ierse Zee over.

Gillian McMullen heeft een zoektocht opgezet naar de eigenaar van de kater. Volgens haar is hij ondanks alles nog steeds aanhankelijk. ,,Hij was aan het uithongeren maar het feit dat hij een halsband droeg, wijst erop dat hij in het verleden wel goed verzorgd werd." Ze deelde het verhaal van Ozzie op Facebook en in geen tijd werd het al meer dan tienduizend keer gedeeld.