Een tienjarige Britse jongen stal een pingun uit een Franse dierentuin, wikkelde het dier in een handdoek en smokkelde het vervolgens naar Engeland. Eenmaal thuis zag zijn gechoqueerde moeder de vogel vrolijk ronddobberen in de badkuip. Dat meldt de Suffolk Gazette.

Hoe was deze onwaarschijnlijke diefstal mogelijk? Blijkbaar hadden de ezelspinguns in de Franse dierentuin nabij Calais net te eten gekregen en waren ze wat slaperig. Daardoor kon de knaap er een pakken, in een handdoek wikkelen en in zijn rugzak stoppen. Hij was daarvoor simpelweg onder het hek van het pingundomein gekropen.

Pingu
Zijn ouders hadden niets door en stapten samen met hun zoon - n de pingun - weer de veerboot naar het Verenigd Koninkrijk op. De moeder van het joch ontdekte de zeevogel pas thuis in haar eigen bad. Ze belde de dierenbescherming die het dier onderbrachten in de dierentuin van Colchester. Pingu, zoals hij genoemd werd, maakt het goed.

Er wordt geen klacht ingediend tegen het berouwvolle ventje, dat naar eigen zeggen het dier 'alleen maar een nieuw thuis wilde geven'. Het is best mogelijk dat hem dat uiteindelijk ook gelukt is want het is niet uitgesloten dat Pingu bij zijn nieuwe vriendjes in Colchester zal blijven. De kleine pingundief wil overigens later graag dierenverzorger in een dierentuin worden.