In het Canadese Winnipeg is ophef ontstaan nadat buurtbewoners maandagavond een ongepast gesprek vanuit een surveillancehelikopter van de politie opvingen. Buurtbewoners hoorden de twee mannelijke piloten over orale seks praten.

De helikopterpiloten hadden niet in de gaten dat de luidspreker aan stond. Het omroepsysteem is vanuit de cockpit niet goed hoorbaar. Toen de mannen zich bewust werden van de situatie hebben ze onmiddellijk de microfoon uitgezet.

Het politiekorps in Winnipeg heeft zijn excuses aangeboden. Voor sommige buurtbewoners is dat niet genoeg. Brandi Armstrong vertelde CBC News dat ze geschokt was door wat ze hoorde toen de helikopter rond half tien 's avonds overvloog. Ze zegt dat ze de ene agent hoorde vragen: ,,Wil je me pijpen?''. Waarop de ander geantwoord zou hebben met: ,,Je bent te behaard.''

Armstrong wil dat de agenten gestraft worden, omdat kinderen in de buurt het gesprek ook gehoord kunnen hebben. Ze hamert op de voorbeeldfunctie van de dienders. ,,Een politieagent heeft een heel belangrijke baan. Veel mensen kijken tegen agenten op, waaronder kinderen (red.).''

Op Twitter lieten meerdere mensen weten dat ze flarden van het gesprek opgevangen hadden. De hashtags #speakerphone (luidspreker) en #whoops (oeps) werden lokaal even trending topic. De politie stelt een onderzoek in.