Voor het afbijten van een groot stuk oor van zijn zwager heeft de rechter een 49-jarige Gorcumer woensdag veroordeeld tot een celstraf van vier maanden, waarvan drie voorwaardelijk. De verdachte zelf had de politie gebeld in maart. In zijn woning in Gorinchem-Wijdschild troffen de dienders beide mannen aan onder het bloed. Op de tafel voor het slachtoffer lag het afgebeten stuk oor.
Aan de zware verminking ging een knokpartij tussen de twee vooraf. Verdachte had veel gedronken en viel het slachtoffer aan, omdat die zich in het verleden zou hebben vergrepen aan zijn partner. ,,Hij heeft haar heel veel leed bezorgd. Maar het is natuurlijk helemaal fout hoe ik daarop heb gereageerd. Ik heb er heel erg veel spijt van dat ik hem dit heb aangedaan. Ik schaam me heel diep,'' aldus de Gorcumer. ,,Ook al zou je begrip kunnen opbrengen voor de woede en het motief van deze zware mishandeling, dan is die nog op geen enkel manier goed te praten,'' aldus de officier van justitie.

Zij eiste zij een celstraf van 10 maanden, waarvan 5 voorwaardelijk. Het 55-jarige slachtoffer, dat sinds de verminking met een hoofdband loopt om het gemis te verbergen, eist 5.200 euro smartengeld. Plastische chirurgen gaan uit zijn rib kraakbeen halen in een poging een nieuw oor te construeren. De politierechter kende hem 3.000 euro schadeclaim toe.