Een piloot van de Amerikaanse maatschappij United Airlines heeft op een vlucht van de VS naar Duitsland tien kogels door de wc gespoeld. Hij kwam er tijdens de vlucht achter dat hij de munitie nog in zijn tas had.

Sinds 9/11 mogen sommige Amerikaanse piloten op binnenlandse vluchten een vuurwapen dragen. De betreffende piloot had zijn wapen niet bij zich op de vlucht van Houston naar München op 23 juni, maar de kogels wel.

Omdat hij de munitie niet Duitsland binnen wilde smokkelen, gooide de piloot de kogels in een prullenbak. Een van de stewardessen, die op zoek was naar een verloren ring van een van de passagiers, vond de kogels en waarschuwde de piloot. Daarop spoelde hij ze door de wc.

Toen de piloot zich realiseerde dat de stewardess verplicht was om het voorval te melden op het vliegveld van München, meldde hij het zelf aan de verkeersleiding. Na de landing werd het toestel naar een afgelegen deel van de luchthaven gedirigeerd waar de passagiers konden uitstappen en de wc's werden geleegd.

Er loopt een onderzoek naar de piloot, maar waarschijnlijk wordt hij niet aangeklaagd voor het voorval.