Naar Spanje gaan, zoenen in de regen en iemands leven redden. Deze drie dingen wilde Rebecca Townsend (17) bereiken, schreef het meisje in een huiswerkopdracht aan het begin van de middelbare school. Het laatste doel is haar fataal geworden.

De nicht van Rebecca, Rachel, vertelt het verhaal op Facebook. "We hebben mijn nichtje Rebecca begraven", schrijft ze. "Toen we met haar zussen en neefjes en nichtjes in haar slaapkamer zaten, zagen we een brief op haar bed liggen. Daarop stond: 'Voor de toekomstige Rebecca Townsend'."

De brief bleek een schoolopdracht te zijn geweest. Aan het begin van de middelbare school moest Rebecca een brief naar haar 'toekomstige ik' schrijven. Aan het eind van het laatste jaar kregen de leerlingen de brief terug. Rebecca had net haar school afgerond en de brief was bezorgd.

In de brief had Rebecca drie dingen gezet die ze wilde bereiken. Ze wilde naar Spanje en zoenen in de regen. Dankzij haar ouders en vriendje Niko waren deze twee dingen bereikt. "De afgelopen jaren heeft ze de eerste twee dingen van haar bucket list kunnen schrappen. En op 2 juli kon ze ook het derde ding schrappen", schrijft Rachel.

Op 2 juli ging Rebecca met een vriend naar het vuurwerk in de buurt kijken. Ze staken na afloop de straat over, toen er een auto op hen afkwam. Rebecca duwde vriend Benjamin weg en werd zelf hard geraakt. Benjamin raakte zwaargewond, Rebecca kwam om het leven.

"Dit verhaal zou over verlies kunnen gaan, maar de levendige en vrolijke Rebecca zou veel liever hebben dat dit om liefde draait", besluit Rachel.