Of ze alsjeblieft een andere outfit aan wil doen. Want: dit pakje is t sexy. Priscilla van der Meer wist niet wat ze hoorde toen ze bijna de sportschool werd uitgestuurd. Saillant detail: Basic-Fit adverteert met een sexyer variant.

Zo'n drie keer per week zweet de 30-jarige Priscilla van der Meer bij sportschool Basic-Fit in Rosmalen. Vaak 's avonds, maar vandaag ging ze voor de verandering een keer 's ochtends. Met een nieuw outfit.

Zwetend op de crosstrainer kreeg ze opeens een vriendelijk verzoek van een van de medewerkers van de sportschool: of ze een ander outfit aan wil doen. Het geel-zwart pakje wat ze nu aan had was te bloot en toch iets te aanstootgevend, vond de medewerker.

"Ik wist niet wat ik hoorde. Dit te bloot!?", vertelt de verontwaardigde Priscilla aan RTL Nieuws. "Ik had geen andere kleding bij me en geen zin om te stoppen met sporten. Dus heb ik mijn training snel afgeraffeld. Ik voelde me wel een soort misdadiger. Heb mijn training snel afgemaakt en maar een handdoek over mijn buik gelegd."

Eenmaal thuis ging Priscilla nog eens googelen op de kledingvoorschriften van Basic-Fit. Wat blijkt? De sportschoolketen adverteert met een outfit dat sprekend op dat van Priscilla lijkt. "Het model op de foto heeft nog wel een korte broek aan, terwijl ik een lange sportbroek aan had. Het is toch bizar dat ik bijna de sportschool uit word gestuurd?"

Priscilla deelde haar verontwaardiging op Facebook. Ze kreeg een zee aan reacties. Ook Basic-Fit Nederland heeft inmiddels gereageerd: "Wat zie jij er goed uit! Gelukkig ben je niet weggestuurd. Wellicht was onze collega bang dat onze mannelijke bezoekers niet meer konden focussen op hun oefeningen", luidt de reactie.

Priscilla heeft gemengde gevoelens over de reactie. "Ik ga niet meer met deze outfit naar de sportschool. De lol er is toch wel vanaf."
Foto